Scan & Win

Door de Scan & Win kaart te scannen bij de opvallende Prijzengenerator zien je klanten direct of, en zo ja, welke prijs zij hebben gewonnen.

Scan & Win
De Scan & Win retailactie zorgt voor opwinding in je supermarkt, winkelstraat of winkelcentrum. Deelname is eenvoudig. Door de Scan & Win kaart te scannen bij de opvallende Prijzengenerator zien je klanten direct of, en zo ja, welke prijs zij hebben gewonnen. De Scan & Win Prijzengenerator speelt een centrale rol. Als je klanten zien dat iemand iets wint, worden ze gemotiveerd om zelf ook mee te doen. We winnen nu eenmaal allemaal graag iets.

Hoe werkt het?
Alle klanten ontvangen tijdens de actieperiode een Scan & Win kaart bij besteding van een bepaald bedrag. Natuurlijk doen alle winkeliers in het winkelcentrum of winkelstraat aan de actie mee. Heeft je klant prijs? Dan print de Prijzengenerator een voucher, met daarop alle informatie over de prijs én de winkel die de prijs aanbiedt. Naast enkele spraakmakende hoofdprijzen, zijn er sub-prijzen zoals waardebonnen, cheques en kortingsbonnen.

Cross-selling
Het zijn deze sub-prijzen die het succes van de actie bepalen. Voorbeelden hiervan zijn: tweede broek halve prijs, gratis tompoezen bij besteding van 15 euro of vijf hamburgers halen, vier betalen. Dit zijn prijzen waarvoor klanten een specifieke winkel moeten bezoeken; jouw winkel of die van een collega. Zo leidt Scan & Win tot meer cross-selling en meer traffic in de verschillende winkels: de Scan & Win kaart van de bakker levert bijvoorbeeld een kortingsbon op van de slager.